Svinkopporna, from hell👿

Japp, vi fick det konstaterat, först frÄn morfar sÄklart!

Han Àr den jag alltid ringer först, vad de Àn gÀller!! Allt ifrÄn vilken skruv jag skall ha till bygget av hus-sÀng till hur jag kryddarden bÀsta sÄsen eller hur mÄnga Ipren jag fÄr ta pÄ ett dygn. Eller, som nu, prickarna som dök upp pÄ Lillys ben.

Det började pĂ„ högra lĂ„ret, med 2 smĂ„ prickar. SĂ„ blev de smĂ„ blĂ„sor som sprack o sen blev de som sĂ„r, med gul Ă€cklig hinna pĂ„. đŸ˜·

Jag tÀnkte ge er lite tips, eller iallafall hur jag har behandlat vÄr attack, jag tror att vi kommit lindrigt undan men ÀndÄ.

Jag började med att tvĂ€tta med tvĂ„l o vatten 2 ggr per dag, morgon o kvĂ€ll och anvĂ€nda engĂ„ngsservetter nĂ€r jag tvĂ€ttade. Jag höll hennes naglar korta Ă€ven om hon sĂ„ att det inte kliade sĂ„ tĂ€nkte jag att OM eller NÄR hon Ă€r dĂ€r o pillar, medvetet eller omedvetet sĂ„ ska de inte fasta bakterier under naglarna. Supernogrann handhygien. Bytte allas handdukar varje dag, Barnens dusch-badhandduk togs ny ur skĂ„pet efter varje bad o lades direkt i tvĂ€ttkorgen. Alltid ren pyjamas varje kvĂ€ll o nya lakarn i sĂ€ngen varannan dag. Eftersom kopporna satt pĂ„ kroppen, under pyjamas sĂ„ kĂ€nde jag inte att jag behövde byta lakarn i sĂ€ngen varje dag..

Men Ă€r de nĂ„tt jag fan Ă€r grym pĂ„ sĂ„ Ă€r de o tvĂ€tta, o tvĂ€tta i omgĂ„ngar! đŸ’Ș

TyvÀrr spred sig kopporna frÄn lÄret till magen, jag antar att de kom för att Lilly i princip sitter dubbelvikt pÄ toaletten o att kopporna dÄ fick direktkontakt med magen o dÀrför spred sig dit. Men hon fick ingenting pÄ sina hÀnder, inget i ansiktet o inte heller de hÀr karaktÀristika stora omrÄdena som flyter ihop. Bara enskilda koppor var för sig.

Jag ringde sĂ„klart till BVC ocksĂ„, men att försöka fĂ„ en tid hos lĂ€karen Ă€r ju rena skĂ€mtet, sĂ„ jag ringde KRY. Fick prata med en lĂ€kare pĂ„ videosamtal inom 5 minuter.👌 alltsĂ„ kan vi bara konstatera att det Ă€r en SÅ BRA tjĂ€nst!!

Han konstaterade , sÄklart, samma som min bÀsta pappa, Impetigo-svinkoppor. Gav mig samma rÄd, att tvÀtta ofta med tvÄl o vatten, tvÀtta av denna hinnan som blir, för det Àr dÀrunder bakterierna frodas. Badda torrt med engÄngsdukar och smörja med salva, Microcid. En antibakteriell salva som innehÄller vÀteperoxid som hjÀlper till o torka ut koppan.

Efter tvÀtt med tvÄl o vatten o noggrann torkning, sÄ baddade jag ocksÄ med en drÀnkt bomullspad med alsolsprit som fick sjÀlvtorka innan jag smörjde med Microcid. Det hjÀlper till att torka ut, svalka och har en sammandragande effekt.

Vi lyckades fĂ„ bukt pĂ„ denna attack pĂ„ 5 dagar, varav 2 var under helgen sĂ„ vi slapp sĂ„ mĂ„nga vab-dagar. Nu hĂ„ller vi tummarna för att det inte gĂ„r runt o runt o runt pĂ„ förskolan under hösten! đŸ€ž

Som jag skrev tidigare sĂ„ har Lilly varit en klippa hela tiden, klart det hĂ€r varit jobbigt, men hon har inte klagat speciellt o hon har Ă€ndĂ„ stĂ€llt upp pĂ„ mitt tvĂ€ttandet o masande. Det var en nöjd tjej jag nattade igĂ„r med löftet om att fĂ„ trĂ€ffa kompisarna pĂ„ förskolan idag! ❀

3 kommentarer LĂ€gg till din

 1. Jörgen Molin skriver:

  Tack vad snĂ€ll Du Ă€r😊😊 men vad bra med den info som du beskrev , bra hjĂ€lp till andra förĂ€ldrar.

  Gillad av 1 person

  1. frumolinlarsson skriver:

   Tack för tips om inlĂ€gg!!! 😚

   Gilla

 2. Pia Johansson skriver:

  SĂ„ bra du delar med dig, för det Ă€r inte lĂ€tt att hĂ„lla reda pĂ„ allt. Tur du har Jörgen, som kan sĂ„ mycket. 😘

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s